DB Berdan SS14 - MBFW İstanbul 2. Gün


Bir şaman kültürü olan "Hıdrellez" den ilhamla oluşturulan koleksiyon, 2. güne renkli başlamamıza sebep oldu. Koleksiyonlarında hikayesi olan desenler kullanmaya bayılan DB Berdan İlkbahar/Yaz 2014 koleksiyonunda baharın gelişini eğlenceli, çok parçalı kombinasyonlar ve desen birliktelikleri ile kutladılar. 

Bu sezon, üzeri dijital baskılı içi doğal elyaftan yapılan bir kumaşla koleksiyonları desteklenirken koleksiyonun desenleri; görsellerin, renklerin uyumu ve kontrastlığı ile kolaj gibi düşünülerek hazırlanmış bir tablo edasında. 


Opaktan transparana geçişlerin olduğu desenler koleksiyonun en göze çarpan detayı olarak karşımıza çıktı. DB Berdan 2014 yaz koleksiyonunun en belirgin trendleri, kalem etekteki süregelen desenlerin pencerelerle transparanlaşması ve aynı desende devam eden kısa t-shirt'lerin içine giyilen bol boyfriend t-shirtlerle işin eğlenceli hale gelmesi. 


Desenleri puzzle gibi yorumlamaya bayılan anne-kız bu koleksiyon için illüstratör Berk Öztürk ile çalışmış .Koleksiyonlarında hıdrellez kutlamalarının en belirgin içeriklerini ve doğanın gerçeküstü yorumlarını hologrom pantolonla karışımını görebilmek mümkün. Dijital baskılı yüksek belden açılan tam daire elbiseler, baskılı kalem etekler, anavt-garde sokak stiline uygun motorcu ceketleri ve alternative materyal içerikleri bu sezonun en dikkat çeken elementlerinden.


Stylingini kendilerinin yaptığı bu şovda, müzik de yine kendileri tarafından özenle seçilip DJ Fatish tarafından podyuma uyarlanmış. Bununla birlikte aynı desenden yapılan çivili tasmalar, altına giyilen renkli çoraplar, Anadolu hissi veren gerçeküstü saçlar ve binalar kadar yüksek ayakkabılarla görsel bir şölen izlemiş olduk ve Mercedes-Benz Fashion Week  İstanbul'un 2. gününe kıpır kıpır başlamış olduk. 


























CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram