Asu Aksu SS14 - MBFW İstanbul 2. Gün


Mercedes-Benz Fashion Week'in 2inci günü Asu Aksu'nun stüdyo sunumu ile devam etti. İlhamını heksagonal sistemde kristalleşen ve doğada çok sık rastlanılan saf silisyum dioksit kristallerden yani "Kuvars" kristallerinden alan tasarımcının koleksiyonu düşünce ve duygulardaki saflığı, iyiliği, pozitif enerjiyi ve barışı temsil ediyor. 

%100 doğal ve doğal malzemelerden sentezlenen kumaşların kullanıldığı "Q for Quartz" isimli koleksiyonda beyaz ve gri tonları hakim. Tasarımlar, rahat, günlük ve sade olmakla beraber, kadınlara özel olduklarını da hissettiriyor, enerji veriyor. Renkler ve pratik kesimler öne çıkarak, ilgiyi detaylara çekiyor. 


"Q for Quartz" kendi içinde üç grubu barındırıyor. "Window" grubuna ait olan parçalar insanoğlunun kendini dinleyerek, içine bakarak ve araştırarak saflaştırdığı düşünceyi, fikri temsil ediyor. "Border" ise sınırları ve çizdiğimiz sınırlarla birlikte gelen özgürlük, başkasının özgürlüğüne ve fikirlerine saygı düşüncesi etrafında gruplaşıyor. "The essence" grubu ise içimizdeki iyilik dolu cevheri, kalbimizi, sağduyumuzu simgeliyor.  


Koleksiyonun oluşumunda bir çok tasarımcı ve sanatçı ile yapılan ortak çalışmalar da ön plana çıkan bir diğer detay. Koleksiyonda tshirtlerinin üzerinde yer alan desen aynı zamanda bir Saatchi sanatçısı olan Finlandiyalı fotografçı Christoffer Relander'ın "Dizi" isimli  çalışması. Sanatçının izni ile sadece "limited edition" olarak üretilen tshirtler %100 pamuklu kumaşın üzerine serigrafi tekniği ile el emeği ile basılarak, sınırlı sayıda hazırlanmış. Koleksiyon 8 Ekim Salı günü Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da Beyrutlu müzisyen Riad Hajjar'ın koleksiyona özel hazırladığı müzikler eşliğinde sunuldu. Takı tasarımcısı Şenay Şahin ise koleksiyona özel tasarladığı takıları da kıyafetlerle birlikte sergiledi.





CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram