Kaf'dan by Elaidi SS14 - MBFW İstanbul 1. Gün


Mehtap Elaidi imzalı Kaf'dan by Elaidi İlkbahar/Yaz 2014 koleksiyonu, şehirli kadını dinamik ve yalın bir silüette yansıtıyor. Koleksiyonda siyah ve beyazın uyumu, genç dokunuşlar, farklı doku ve desenlerin birlikteliği ve her kadının gardırobunun demirbaşları göze çarpıyor.

Koleksiyona adını veren "Cynara", botanik terminolojisinde enginar çiçeği demek ve tasarımcının çektiği bir enginar çiçeği fotoğrafını baharın habercisi olarak instagramda paylaşmasıyla enginar çiçeği koleksiyonun ilham kaynaklarından biri haline geldi. Enginar çiçeği figürü farklı grafik formlarda koleksiyon genelinde kimi zaman kollarda nakış, kimi zaman da krep ve şifon kumaşlarda desen olarak kendine yer buldu.


Koleksiyon birbirleriyle rahatça kombinlenebilen, farklı kesimlere sahip parçalardan oluşuyor. Dingin silüetlerin öne çıktığı koleksiyonda pile detayları bazen tek omuzlu bir poplin elbisede karşımıza çıkarken bol paçalı bir pantolon ise hacim yaratıyor. Siyah ve beyazın yanına yeşil rengini de katan tasarımcının koleksiyon ruhunu "her kadının içinde yaşayan farklı kimliklere hitap eden bir koleksiyon" olarak özetlemek mümkün. 



























CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram