2015 İlkbahar-Yaz Trendleri


2015 yazında trendlere göz attığımızda pop-art akımdan 70lere, denimlerden şifonlara, bohem etklerden gypsetlere uzanan bir çok detay görülüyor. Renklerde sınır yok! Kırmızı, mavi, haki, siyah, beyaz, pudra ve daha fazlası. Öne çıkan detaylara göz atalım şimdiden gardroplarımıza düzen oturtmaya başlayalım :)


Smokin havası podyumlarda esti de geçti. Beyaz ve siyah, uzun paçalar, paçalarda yıttmaçlar, uzun kolyeler Lanvin, Giambattista Valli, Celine defilelerinde karşmımza çıkıyor.


Pop-art! Parlar renkler, farklı kesimler, kesişen çizgiler bir oyunun ya da bir sanat eserinin içindeymişcesine bir hava katıyor. Loewe, Junya Watanebe, Van Noten Dries koleksiyonlarında pop-art etkisi görülüyor.


Balerin! İşte favorim. Şu hayattaki belki de -ah keşke bırakmasaydım- dediğim tek şey! Black San ile daha fazla dikkat çeken bu tarz, uzun elbiseler ve pastel tonlarla kombinlenmiş durumda. Bu film sayesinde de uzunca bir süre etkisini devam ettiricek gibi gözüküyor. Sizi bilmem ama ben durumdan çok memnunum. Giorgio Armani, Valentino ve Alberta Ferretti bu trendin öncüleri...


Tulum rahatlığı! Pilot kıyafetinden ilhamla yola çıkarak kullanılan takılar ve aksesuarlar sayesinde spor görümününden çıkarıp günlük şık kombinlerle farklılaştırılan ulumlar Christian Dior, Emilio Pucci, Ralph Lauren defilelerinde büyük kemerler, uzun fermuarlar ve şallarla karşımıza çıkıyor. 


Çizgi ve takım elbise,.. Asimetrik kesimlerle bu ciddi duruş seksi bir görünüm kazanıyor.  Anthony Vaccarello, Maison Martin Margiela, Sonia Rykel bu trende koleksiyonlarında yer veriyor.


Şu hayatta vazgeçemeyeceğiniz kumaş ve giysi ne deseler herhaldde çoğu insan denim cevabı verir. Hepimizin gardrobunda mutlaka yer alan denim parçalar 2015 yazında da yerini bırakmaya niyetli değil! Tek fark patchwork etkisiyle denimlerden bir renk paletiyle karşılaşıyoruz. Öncüler ise Burberry Prorsum, Gucci ve Tommy Hilfiger gibi gözüküyor...


Dantelin yarattığı romantik his her yaz olduğu gibi yine romantikliği sürdürüyor. Vuallerle berbaber muhteşem bir birliktelik yaşayan danteller Valentino, Chloe, Louis Vuitton defilelerinde öne çıkarken Christian Dior, Givenchy ve Hermes'de koleksiyonunda dantelleri es geçmiyor. 

Gypset! Bohem yaşamıyla  “Das Wilde Leben” filmine ilham kaynağı olmuş Alman model Uschi Obermaer'le beraber geçmişten bugüne Gypset tarzına bir çok kişiyi sayabiliriz! Bu sezon da çoğu tasarımcı Gypset tarzını koleksiyonlarına yansıtmış durumda! Bu akımın en dikkat çekici özelliği salaş olması ama bu salaşlıkaki stil sahipliği. Etnik desenlerle dantelin muhteşem uyumu, şifonun uzun elbiselerdeki uçuşmalar Alberta Ferretti, Etro, Chloe defilelerinde karşımıza çıkıyor. 


Haki! İster askeri diyelim ister safari rengi bu yaz haki renk de karşımıza çok çıkıcak! Chanel, Marc Jacobs ve Ralph Lauren defilelerinde karşımıza çıkan bu renk aynı zamanda Gucci, Michael Kors ve Sonia Rykiel gibi tasarımcıların da koleksiyonunda yer alıyor. Afrikadan gelmişcesine, safari yapamışcasına feminen bir silüet...

Kimono! İnce belleri öne çıkarmak için en zarif trend olarak gösterebiliriz kesinlikle. Bol ve rahat kesim, Uzakdoğu havası, çiçek baskılar ve farklı uzunluklarla modern bir hava kazanarak geçen yaz olduğu gibi 2015 yazında Celine, Gucci ve Marni öncülüğünde gardroblarımızı süslemeye devam ediyor. 


Tüyler, püsküller, uçuşan formlar siyahla birleşiyor ortaya zarif bir silüetle kuğu gibi süzülen elbiseler çıkıyor. Proenza Schuler, Fendi ve Balenciaga defilelerinde bu trendi görüyoruz:


Puantiye asla ölmez mi? Evet mutlaka bir koleksiyonda yaz kış karşımıza çıkıyor. Siyah-beyaz renklerle bir parça da 3D efektlerin yer aldığı tasarımlar Marc Marc Jabobs, Junya Watanabe, Dolce&Gabbana defilelerinde karşımıza çıktı. 


 Transparan etkiler, filelerle spor ama bir o kadar da seksi! Balenciaga, Calvin Klein Collection, Versace bu trendleri koleksiyonuna eklemiş. 


Eski kumaş görüntüsü Prada'nın oryantal çağrışımlarıyla podyumda görülüyor. Sandıktan çıkmış gibi gözüken eski kumaş havası, birbirleriyle karışarak modern bir görüntü elde ediyor. Van Noten Dries, MArtin Marigela ve Prada'nın koleksiyonunda bu trendle daha çok karşılaşıyoruz. 


Seksi şeffaflık! Danteller ve şifonlarla beraber siyahın muhteşem uyumu, ceketle de birleşince ortaya muhteşem bir görüntü çıkıyor. Black is the New Black de dediğimiz bu trend Bottega Veneta, Dolce&Gabbana, Michael Kors defilelerinde öne çıkıyor; Burberry Prorsum, Roberto Cavalli, Proenza Schouler ise bu akıma karşı koyamıyor...


Donanmadan yola çıkarak gelen düğme kapamaları ve o sert kalıpları da görüyoruz önümüzdeki yaz. Military ve sert duruş, mavi ile birleşince biraz yumuluyor ve bize biraz da ah o gemide ben de olsaydım dedirtiyor :) En azından bana dedirtiyor! Lanvin, Chloe, Marc Jacobs bu trendin öncülerinden...


Kırmızının parlaklığı ile daha çarpıcı bir görünüm 2015 yazında var.  Parlak mavi ile birleşince de ortaya daha dikkat çekici bir sülüet çıkıyor. Comme des Garçons, Louis Vuitton, Miu Miu defilelerinde bu trend öne çıkıyor. 


Mix and Macth! Karıştır ve kullan! En kolayı gibi gözüken aslında en zoru uyumsuzluğun uyumunu yaratmak! Farklı kumaşlar, farklı desenler tek bir silüette beraber de yaşamayı öğreniyorlar. Maison Martin Margiela, Marni, Marc Marc Jacobs öncülerden...


Çıtçıtlar, belde kemerler, mat ve parlak etkiler, optik efektlerle siyah ve beyaz kombinasyonları Givenchy, Anthony Vaccarello, Balmain koleksiyonlarında görülüyor. 

Ve fazlasıyla parayan geceler! Bir parça 70leri andıran havasıyla geceleri tam anlamıyla parlamak isteyenlerin tercih edeceği bir tarz. Varaklanmış kumaşlar, desenlerin tam zıt renkleriyle kombinlenmiş parçalarla gecenin yıldızı olmak isteyenler için birebir! Saint Laurent, Isabel Marant, Tom Ford bu tarzın öncileri arasında....

Kaynak: Voguefr

CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram