Burçe Bekrek SS14 - MBFW İstanbul 4. Gün

Burçe Bekrek, "Saluti Da Frascati" adını verdiği İlkbahar/Yaz 2014 koleksiyonunda Capri'den başlayıp Paris'e uzanan yolculuğunda Nancy Cunard'a ait biriktirdiği dökümanlardan ilham alıyor.


1920'lerin en ikonik karakterlerinden biri; yazar, şair, yayıncı, aktivist, provokatör ve her şeyden evvel eksantrik bir Jazz-Age kadını olan Nancy Cunard'ın Paris ve Frascati arasında Louis Aragon, Samuel Beckett, Ernest Hemingway gibi isimlerle geçen günlerinden alınan ilham, Nancy'nin abartılı bilezikleriyle yansıttığı ve onun African Tribal stiline öykünen desenler, sadece küçük detaylarda kendini gösteren 20'li yılların çağdaş ve modern uygulaması, demi-couture dokunuşlar İlkbahar/Yaz 2014 sezonunda birleşen unsurlar.


Yarattığı koleksiyonu için deseniyle Nancy Cunard'ın stilindeki African Tribal detaylara işaret eden, Paris'te üretilen, el dokuması ve büyük bir kısmı geri dönüşümlü kağıttan oluşan özel kumaşı ile lüks tüketimde sürdürülebilirliğin de altını çiziyor. Koleksiyonun kalanına ipek, kuzuderisi, krep ve nano-teknolojik dokumalar eşlik ediyor.

Tasarımcı koleksiyonun kilit parçalarının çok amaçlı ve double face kullanımı olan ipek biker ceketler ve koleksiyon için üretilen kumaşın desenine ithafen revize ettikleri, markanın imzası haline gelen couture doku formlarından oluşan "Burçe Bekrek Permanent Line" olduğunu vurguluyor.




































CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram