Beste Gürel SS14 - MBFW İstanbul 1. Gün


Bangkok etkilerinin hakim olduğu "Wat Ohp" koleksiyonu, Tailand'ın florasının içerdiği rengarenk bitki örtüsünün motiflerini baştan yorumlayarak özgün baskılar ürettiği bir koleksiyon olmuş. Tasarımcı koleksiyonu hazırlarken Thailand'da enerjisiyle bütünleştiği Reclyning Budda'nın bulunduğu görkemli tapınak Wat Pro ve Bangkok'un kalabalık caddelerin görkemli ışıklarından ilham almış.


Kıyafet kalıplarında kraliyet ailesi geleneğinin de izini süren modacı özellikle ceket ve gömleklerde mandarin yakalar ve kol manşet detayları kullanarak Thai soylularının giydiği mistik ve güçlü çizgileri hatırlatıyor. Eteklerde de Thailand'a has özel bağlama tekniğini uygulayarak farklı coğrafyaların özgün stillerini modern hayata uygulamış.  

Bangkok'un içiçe geçmiş neon ışıklarından esinlendiği marin mavi, oranj ekru, siyah ve baskılı kumaşlarla, yuvarlak hatları modernleştirirken sert kesimlerden faydalanan tasarımcı; pile, nakış ve zikzak gibi teknik dikiş detaylarından faydalanıyor. Dikiş detaylarının ön planda olduğu koleksiyonda Thailand'ın kadınsı dokusu organze pile ve drape detayları ile vücut buluyor. Kumaşlarda ise ipek, mongol ipek, krep, tekno kumaşlar, saten ve organze kullanan tasarımcı, Uzakdoğu'nun gösterişe ve zenginliğe olan merakını elbiselerde ve takılarda kullanılan taş ve boncuk detaylarıyla vurguluyor.








CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram