Ayhan Yetgin | MBFW İstanbul S/K 2013-2014


"Ruhsal Anatomi" ismini verdiği koleksiyon ile karşımıza çıkan Ayhan Yetgin "Bedenlerin gerçek ruhlarını arıyor". Koleksiyondaki her bir parça ruhsal değişim evrelerini anlatıyor. İnancı, gucu, tutsaklığı, ulaşılmazlığı, sonsuzluğu, derinliği, korkuyu, sonsuz sevgiyi, adaleti, günahı, sevabı, farkındalığı, cenneti, cehennemi, hücreyi, zerreyi, yaratılışı ve içimizdeki yolculuğu, elle tutamadığımız gözle göremediğimiz sonsuz inancı anlatıyor...


Ayhan Yetgin’in Studio alanında sergilenen “Ruhsal Anatomi” koleksiyonu 15 parçadan oluşuyor. Kumaş olarak jean louis ve deriyi kullanan Yetgin; elbise ve pantolonlarında kullandığı katmanlarla; ruh geçişlerini anlatıyor. Kapşonlu ceketlerinde fazlaca olduğu koleksiyonda, renk olarak sadece siyah ve gri kullanılmış. Bu renklerdeki denge ise sonsuzluğu ifade ediyor.


Ayhan Yetgin koleksiyonunu şöyle anlatıyor; “Yaşadığımız her şey kendimizi kabul ederek değil olanı kabul ederek, düzene uyum sağlayarak yaşamak bizi kendimizden uzaklaştırıyor. Günlük hayatımızdaki arayışların, bilinçaltımızın bize ve hayatımıza etkileri, ruhsal yansımalar ve bizi çevreleyen sıra dışı güçler, gücümüzü aldığımız noktalar, özümüzden çıkışımız ve özümüze dönüşümüz. Bu koleksiyonum; Kendimizi, bedenimizi, ruhumuzu ve bizi oluşturan her zerreyi önemsememiz ve benimsememiz gerektiğini anlatıyor.”


Koleksiyon sert ve depresif bir ruh halini yansıtıyor. Olanın dışına çıkabilmeyi ve farklı boyutlardan bakabilmeyi vurgulayan sert ve fituristik kesimlere sahip. Anahtar sözcükler; Tanrı, inanç, güç, günah, sevap, farkındalık, sonsuz sevgi, tanrıya yakınlık, cennet, cehennem, adalet, hücre, zerre, oluşum, yaratılış, ilerleme, yolculuk ve korku..







CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram