Niyazi Erdoğan | MBFW İstanbul S/K 2013-2014

"Atilla" isimli koleksiyonuyla karşımıza çıkan Niyazi Erdoğan, koleksiyon ilhamını kudretiyle tarihe damgasını vurmuş "Atilla Han"dan alıyor!


Bugüne kadar hep yerel dokuları ve kültürel öğelerimizin evrensel yansımalarını koleksiyonlarına taşıyan Niyazi Erdoğan, Sonbahar/Kış 2013-2014 koleksiyonu için rotasını Orta Çağ'ın önemli imparatorlarından Atilla'ya çevirmiş. Kimi zaman acımasız bir savaşçı ama çoğunlukla efsanevi bir kahraman olarak tanımlanan bu büyük imparator, kaynaklardan edinilen bilgilerin ışığında hayata karşı sağlam duruşu ve aldığı net kararlarıyla tanınıyor. Niyazi Erdoğan'ın Sonbahar/Kış 2013-2014 silüetini belirleyen de işte bu iktidar ve kudretin güncellenmiş yüzü. Şehirli bir erkeği tanımlayan koleksiyonda; siyah, gri antrasit gibi renklere bordo ve şarap kırmızısı eşlik ediyor.


Savaşçı kimliğin getirdiği sürekli hareket halinde olmanın etkisiyle parçalardaki farklı katmanlar sökülüp takılarak farklı durumlara göre adapte edilebiliyor. Yün kumaşların yanı sıra örme trikolar ve deri gibi çeşitli malzemeler koleksiyonda bir arada! Parçalarda zaman zaman bu farklı kumaşlarla bazen de tona ton geçişlerle renk blokları oluşturuluyor. Böylece her parça kendi başına bir anlam taşırken, koleksiyondaki tüm öğelerle kombinasyon imkanı sunuyor.


Koleksiyonun önemli detaylarından biri de iç astarlarda kullanılan Atilla baskıları. Niyazi Erdoğan'ın daha önceki koleksiyonlarında görmeye alıştığımız baskılar bu koleksiyonda da tasarımcının imzası olarak dikkat çekiyor. Güçlü silüeti, mücadeleci ruhu ve çok katmanlı parçalarıyla bu koleksiyon, dünyanın en prestijli hazır giyim fuarlarından Pitti Uomo ve Who's Next'te sergilenerek büyük beğeni topladı!























CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram