Aslı Güler | MBFW İstanbul S/K 2013-2014

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul'un ikinci gün açılışını yapan Aslı Güler koleksiyonunda mimari detayları eğlenceli ve feminen tarzıyla yeniden yorumluyor. 


Koleksiyon, hacimlerle oynanarak farklı silüetlerin uyumundan ortaya çıkmış. Omuzlara verilen hacim, belirgin bel hattıyla daha da göze çarpar hale gelirken, kirli pembe, safran, konyak tonlarından; bordo ve nefti yeşili gamına geçiş, ünlü mimar Gaudi'nin Barcelona'da inşa ettiği Park Guell 'deki fayansların renklerinden yola çıkılarak oluşturulmuş. 


Fayans desenleri, elbiselerde ve sweat-shirtlerde desen olarak kullanılmış. Gaudi'nin ünlü ayçiçeği deseni, kumaşlara adapte edilerek, yer aldığı parçaların üzerinden sonbaharın son güneşli günlerini hatırlatırken,kumaş bloklama tekniği ise elbiselerde sıkça kullanılmış. Kalın ama yumuşak tuşeli kreplerin, ipeksi viskonlarla uyumu sağlanmış ve yumuşak, tüylü moher kazak ve hırkaların yanında kürk garnili kalın el örgüsü trikolar gerek etekler, gerek pileli pantolonlarla kombinlenerek ortaya harika görüntü çıkmış.  İmitasyon kürk ise yaka, etek ve kolda garni olarak yer almış.




















CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram