2013 İlkbahar-Yaz Trendleri


Kış günlerini yaşarken bir yandan önümüzdeki yaz trendlerine göz atmak fena olmaz, hatta içimizi ısıtır diye düşünüyorum :) 

60lı yıllardan esinlenilen, çizgili ve damalı desenlerin olduğu, uçuşan kıyafetlerle birlikte çok geniş bir 2013 yazı bizleri bekliyor. Hadi tek tek inceleyelim :)

Louis Vuitton, Mochino ve Michael Kors'un defilelerinde 60lı yılların etkisi göze çarpıyor. Etekler mini mini, renkler canlı, grafik desenler eğlenceli. Taze bir görünüm için tercih edilebilir!

Dolce&Gabbana, Balmain ve Marc Jacobs'da çizgili ve büyük desenler boy gösteriyor. Siyah beyazın muhteşem uyumu bir de dikine çizgilerle birleşince, değmeyin ince görünüşün keyfine :)

Etro, Emilio Pucci ve Prada'da geleneksel Asya baskıları ön planda. Lotus çiçeği, ejderha ve şakayık motiflerinin yeniden yorumlandığı baskılar, fantastik keşifleri sevenler için ideal.

Gecelerin şık takımı smokin karşımızda! Lanvin, Christian Dior ve Celine defilelerinde öne çıkan smokin modelleri, klasiklerin hiç bir zaman ölmeyeceğini gösterir nitelikte.

Marc Jacobs, Balmain ve Louis Vuitton'un desenlerinin arasından ortaya çıkan bir eğilim ise damalı desen. Monokrom desenlerin karşımıza bol bol çıkacağını kanıtlar niteliğinde bir 2013 yazının bizleri beklediği çok açık.

Chloe, Gucci ve Givenchy koleksiyonlarında tezatlık coral renkle oluşturulmuş. Düz tasarımlar, enine ve boyuna volanlarla uçuş uçuş bir görünüm kazanmış.

Proenza Schouler, Isabel Marant ve Kenzo; 2013 yazında bizlere bir nevi Hawai turu yaptırıyor. Palmiye yapraklarının, tropikal kuşların, hibiscusların baskılara döndüğü kreasyonlar egzotik bir hava yaratırken, bizleri farklı bir havaya sokuyor. 

Prada, Gareth Pugh ve Haider Ackermann; Samurai ve Geisha'lardan esinlenerek Kimono tarzı ortaya çıkarıyorlar. Geleneksel kıyafetleri yeniden yorumladıkları koleksiyonlarda hatlar yeniden yapılandırılmış ve ortaya estetik bir görüntü çıkmış.

Burberry Prorsum, Christian Dior ve Jean Paul Gaultier tam anlamıyla yaz aylarında parlamamızı istiyor.  İddialı renklerin yine iddialı modellerle birleştiği koleksiyondaki parçalar bu yaz tam benlik diyenler el kaldırsın :)

Safari sevenler buraya! Emporio Armani, Kenzo ve Max Mara'da moda, maceracı ruha dokunuyor. Safari düşkünü şehirli kadınların gece-gündüz kullanabileceği parçalarda haki ve bej renkleri öne çıkanlar.

Tüm kış gözümüze gözümüze sokulan saçaklar 2013 yazında da bizlerle. Nina Ricci, Bottega Veneta ve Versace defilelerinde karşımıza çıkan tasarımlar,  20ler ve disko yıllarından esinlenilerek hazırlanmış ve bizlere tüm gece dans etme hissi uyandırıyor. 

Şeffaflık yine karşımızda! Chloe, Stella McCartney ve Rochas 2013 yazında bizi uçuşan elbiseleri yanında şeffaf bir görüntüyle baş başa bırakıyor. Büzgülerin kullanıldığı modellerde dişilik ön planda!

Vazgeçemediğimiz payetler bu sefer Fendi, Saint Laurent ve Ralph Lauren ile karşımıza çıktı. Altın payetler ceket ve yelek gibi parçalarla birlikte tüm elbise üzerine bezeli bir halde de parlamanızı sağlıyor. Dikkat edin tüm gözler üzerinize çevrilebilir!

Chanel, Haider Ackermann ve Giorgio Armani defilelerindeki modeller 50lerde Audrey Hepburn tarafından giyilen elbiseyi çağrıştırıyor. Siyah ve beyaz renkleri zıtlığı yaratırken, puantiyeler işin içine biraz da eğlence katmıyor değil!

Artık tek bir deseni farklı modellerde görüyoruz. İkiz ruhun yaratıldığı bu tasarımlar Giorgio Armani, Louis Vuitton ve Julien David'de karşımıza çıkıyor.

Kaynak: Voguefr

CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram