İstanbul Fashion Week 4.Gün Karma-3 S/S 2013

İFW'nin son günü Karma defile ile başladı. Ayşe Deniz Yeğin, Emre Erdemoğlu ve Tuba Benian'ın koleksiyonlarının yer aldığı Karma-3 defilesine bir göz atalım. 



AYŞE DENİZ YEĞİN

Tasarımcı "Cube" adını verdiği koleksiyonunu oluşturuken, çizgilern birleşimi ve küplerin oluşumundan yola çıkmış. Sert ipek kumaşın yarattığı transparanlık ile hem derinlik hem de çekici bir görünüm sağlarken; detaylarda kullanılan vidalar, menteşeler, zımbalar dekoratif bir anlam kazanarak kübizme ve mimariye atıfta bulunuyor.



















TUBA BENİAN

Tasarımcı "Bir Günlük Yaşam" adını verdiği koleksiyonunda kozanın kelebeğe dönüşmesini ve kısa bir süre sonra yaşamını yitirmesini anlatıyor. Kelebeğin görsel zenginliğinden ve dokusundan etkilenen tasarımcı; şantuk, şifon, ödemiş ipeği ve saten gibi ipek kumaşlar kullanmış. 
















ERDEM ERDEMOĞLU

Tasarımcı "Planör" adını verdiği koleksiyonda 1886 yılında yaptığı bir uçak kazası sonucunda hayatını kaybeden pilot Lilienthal'den ilham aldığı koleksiyonda karşımıza çıktı. Fantastik bir yaşam öyküsünü bize sunarken kullandığı Lilienthal baskılı tişörtler ve erkeklerin günlük hayatta giyebileceği konforlu parçalara yer veren tasarımcı, zamansız ve masalsı bir koleksiyonla karşımıza çıktı.














Fotoğraflar için emeği geçen tüm basın mensubuna teşekkürler!

CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram