İstanbul Fshion Week Simay Bülbül "ECE" 2012 Kış

İkinci günün ikinci defilesini yapacak olan Simay Bülbül belki de en çok merak edilenler arasında ön sıralarda yer alıyordu. İlk Türk Dünya Güzeli "Keriman Halis Ece" nin özelinde 1930'ların Cumhuriyet kadınını günümüze taşıyan Simay Bülbül, koleksiyonunda ağırlıklı olarak deri, kürk, ipek ve krep kumaşlar ile ince el işçiliğiyle hazırladığı  parçalar ile "Keriman Halis Ece"nin zerafetini gözler önüne serdi.


50 parçadan oluşan koleksiyonda, lacivert, bordo, haki, vizon, siyah ve beyaz renkler, 30'lu yılların silüetlerini yansıtan uzun elbiseler, deri kalem etekler, yüksek bel pantolonlar, ipek bluzlar, krep tulumlar ve ceketlerle hayat buluyor. Koleksiyonun tamamlayıcı öğeleri ise dönemin gözde aksesuarları şapka ve eldivenler ve beraberinde o döneme ait saç stilleri. Yakalardaki işlemelerin, deri lazer kesimlerin bolca yer aldığı koleksiyonda en dikkat çeken elbise ise kuyruklu uzun gece elbisesi idi.

Defilenin açılışını ve kapanışını "Kerime Halis Ece" fotoğraflarıyla yapan Simay Bülbül, kendi adına hazırladığı koleksiyonu ona sunamadan kaybetmenin verdiği üzüntüyle izleyicilere duygusal anlar yaşattı.








































CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram