84. Oscar Ödülleri Kırmızı Halı

Bu sene Kodak Theatre`da son kez yapılan ödül töreninde yine merakla beklenen kısım kırmızı halıydı. Pazar günü sabahın köründe kalkmış olmanın verdiği mahmurlukla acaba törenin sonunu getirebilir miyim diye kendime sorarken, kırmızı halı geçişinin sonuna doğru sızmışım. Dolayısıyla tören ertesi yazı yazma olayı yalan olurken ertesi gün de yoğunluktan bugüne sarktı.

İlk olarak Kodak firmasının iflasını bildirmesi en çok beni üzdü çünkü ilk makinam Kodaktı ve törenin yapıldığı Kodak Theatre bana hep o köklü geçmişi ve çocukluğumu hatırlatmıştır. Bu yüzden bu sene Kodak Theatre da son tören olması belki de en çok beni üzdü.

Gelelim törene... Straplez elbiselerin daha hakim olduğu ve payetlerin, ışıltıların elbiseleri renklendirdiği bir geçiş izledik. Krem tonlarına daha fazla mı rastladık yoksa bana mı öyle geldi bilmiyorum. Ama gerdanlılar göz alıcıydı.

Favorilerim arasında herkesin de olduğu gibi Gwyneth Patlrow, Milla Jovovich, Sandra Bullock vardı. Anjelina Jolie'nin yine siyahları içinde olması beni şaşırtmadı :)



Gece için Tom Ford elbisesini seçen Gwyneth Paltrow gecenin en şıklarından biriydi. Krem rengi elbisenin sadeliğini sadece Anna hu tasarımı olan cuff ve yüzükle tamamlamış. 


Ve Milla Jovovich. Elie Saab elbisesi içinde ona bayıldım. Saçı ve makyajıyla bizi 60lara götüren Jovovich elbisesinin ışıltılı olmasından dolayı sade mücevher kullanmayı tercih etmiş. Mücevherler Jacob&Co, çanta ise Edie Parker.



Siyah ve beyazın bir arada olduğu, belinde altın işlemeleri olan Marchesa elbisesi çok şık. Sandra Bullock kesinlikle kırmızı halının en başarılı isimlerinden. Sırt dekoletesine ve özellikle saçına bayıldım.



Ve Anjelina Jolie. Kendisini gördüğümde nedense şaşırmadım, bizi siyaha fazla alıştırdı çünkü. Versace kadife elbise giyen Jolie ayakkabılarını Salvatore Ferragamo'dan mücevherlerini Neil Lane'den, clutch'unu ise Jaimo Mascaro'dan seçmiş. Hepsi bir kenara da o yırtmaçtan sürekli bacağı çıkarma sevdası da neyin nesiydi onu çözemedim...



Zuhair Murad elbisesi içinde parlayan bir Jennifer Lopez karşımızda. Ayakkabı ve clutch tercihini Salvatore Ferregamo'dan yana kullanan J.Lo kendine yakışanı bilenler arasındaç Acaba saçını o kadar yukarıdan topuz yapmasa daha mı iyi olurdu...



Cameron Diaz elbise tercihini Gucci'den yana kullanmış. Mücevher tercihini  Tiffany&Co dan, ayakkabı tercihini ise Salvatore Ferragamo'dan yana kullanan Diaz, sade saçı ve makyajıyla kırmızı halının iyilerinden.


Bana puantiyeler içinde hem hoş ama bir yandan da acabalar uyandıran isim oldu Natalie Portman. 1954 senesinden kalma Dior Houte Couture elbisesi ve yine Dior ayakkabılarıyla arz-ı endam eden Portman, mücevherlerini Harry Winston'dan, çantasını ise Charlotte Olypia'dan seçmiş. Saçını açık bırakmaktansa toplasa daha iyi olurmuş. 



Ve sonunda straplez elbise ile Michelle Williams. Gerçekten onu uzun kollu elbiseleriyle görmekten sıkılmıştım. Turuncu Louis Vuitton elbisesi ile çok hoş gözüküyor. Pembe Bottega Venetta clutch,  Fred Leighton mücevheri ile güzel kombin yakalamış. Elbisesindeki minik fiyonk broşuna ise çok şık.




 Giorgio Armani organze elbisesi ile  Penelope Cruz, kırmızı halıda 20'lerden kalkıp gelmiş gibi gözüküyordu. Mücevherlerini ise Chopard'dan seçmiş.

En İyi Film: The Artist
En İyi Yönetmen: Michel Hazanavicius – The Artist
En İyi Kadın Oyuncu: Meryl Streep – The Iron Lady
En İyi Erkek Oyuncu: Jean Dujardin – The Artist
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Octavia Spencer – The Help
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christopher Plummer – Beginners
En İyi Yabancı Film: A Separation Iran
En İyi Belgesel: Undefeated
En İyi Özgün Senaryo: Woody Allen -  Midnight in Paris
En İyi Uyarlama Senaryo: Alexander Payne, Nat Faxon and Jim Rash – The Descendants
En İyi Animasyon: Rango
En İyi Kısa Animasyon: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
En İyi Sanat Yönetmeni: Hugo
En İyi Sinematografi: Hugo
En İyi Kostüm Tasarımı: The Artist
En İyi Makyaj: Demir Leydi
En İyi Kısa Metrajlı Belgesel: Saving Face
En İyi Canlı Aksiyon Kısa Film: The Shore
En İyi Görsel Efekt: Hugo
En İyi Film Montajı: The Girl with the Dragon Tattoo
En İyi Ses Montajı: Hugo
En iyi Ses Miksajı: Hugo
En İyi Müzik: The Artist
En iyi orijinal şarkı: Man or Muppet (The Muppets)

Ve ödülleri kazananlar ile ödül töreninden geriye kalan fotoğraflar...

























                 
                                     

                                 

 




































CONVERSATION

1 comments:

  1. Değerli blog kullanıcısı sitenizi uzun zamandır takip etmekteyim takibim sonucu sitenizi çok beğendik Halı yıkama firması olarak bu paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Size tüm blog hayatınızda başarılar diler teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil

Instagram