69. Altın Küre / Kim Ne Giymiş


Oscar'ın habercisi olan Golden Globe da yine merakla beklenen kısım kuşkusuz kırmızı halıydı.

Ne yazık ki ertesi gün işe gideceğim için töreni canlı izleyemedim ama ertesi gün hemen kim ne giymiş diye internetin başına geçtim.Her zamanki gibi şıklar ve rüküşler diye ayırım yaptığımız, kimini sınıflandıramadığımız bir geçiş olmuş.



Bakalım kim hangi modacının kıyafetiyle törene katılmış.

Herkesin ilk olarak merakla beklediği isim kuşkusuz Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti idi. Siyahlar içinde görmeye alıştığımız Anjelina bu sefer herkes gibi beni de şaşırttı. Krem rengi saten Atalier Versace elbisesi, elbisenin kırmızı detayları ve ona uygun çantasıyla kesinlikle harikaydı.Hafif bir göz makyajı, kırmızı ruj ve sade topuzuyla son derece havalıydı.


                             


Benim için diğer şık kadın ise Charlize Theron.Önü kısa arkası uzun Dior elbisesine Givency'den seçtiği ayakkabılarıla  sadeliği yakalamış. Mücevherlerini Cartier'den seçen Charlize Theron bence gecenin bir diğer güzeliydi. Sade makyajı, taşlı tacı soft elbisesiyle kırmızı halıda büyüleyiciydi. 

   

Beklediğim bir diğer ünlü ise Nicole Kidman. Zımbaları gördüğüm anda Versace olduğunu anlamıştım :) Yaz sezonu için Versace koleksiyonunda bol bol zımbalara yer verdi. Nicole Kidman ise her zamanki gibi sade makyajı ve makyajıyla zarifliğinden ödün vermemiş. 
                 
                         

                          

Sıra geldi Gucci ailesinin gelini Salma Hayek'e. E başka bir modacının kıyafetini giymesi beklenemezdi zaten :)
Kırmızı halıda acaba kimin tasarımı giyecek diye merak etmeyeceğimiz kişilerden biri oldu kendisi. Elbisenin zırh gibi duran gold işlemeli göğsü ve yine ışıl ışıl inen eteği ile Salma Hayek gecenin şıkları arasında. Beni rahatsız eden tek yanı ise sanki göğüsleri elbiseyi terk edecekmiş gibi durması :)
               
                         

                          

Heidi Klum ten renginde seçtiği Celvin Klein elsisesini turkuaz taşlı Lorraine Schwartz kolyesiyle hareketlendirmiş. Sade bir elbisenin havasının  sadece bir kolyeyle nasıl değiştirilebildiğinin örneğini bizlere göstermiş oldu :) Beğendim mi? Evet.



En son ödül almaya karnı burnunda gelen Natalie Portman yine Lanvin elbiseyle geceye katılmış. Kırmızı halıda pembe elbisesiyle çok şık olmuş ve o dönemden bu zamana doğum kilolarından eser kalmamış. Çantanın kıyafetle uyumunu, sade saçını ve takı seçimini bilezikten ve sade küpeden yana kullanmasını  ise çok beğendim.

       

    


Başka Lanvin seçen isim ise Emma Stone. Uçuş uçuş elbisedeki kartal detaylı kemerin bu elbiseye uyup uymadığına karar veremedim. Beni bir parça rahatsız etti. Elbisesini Cartier clutch çanta ile tamamlamış. Elbisenin rengi, tenine ve saçının rengine uyum göstermiş.Kırmızı halıda beğendiklerim arasında.


     

     

Kırmızı halıdan kırmızı Zac Posen elbisesiyle Reese Witherspoon. Sade takılarıyla, dağınık doğal saçı ve doğal makyajıyla bence gecenin seksileri arasında.

    

   

Gecenin en sıkıları arasında Jessica Alba var. Lila renkli Gucci elbisesi ile kesinlikle harika. Çantasını Roger Vivier'den , ayakkabılarını Giuseppe Zanotti'den , mücevherleri ise Bulgary Jewels'den seçmiş. Saçını sade bir topuzdan yana kullanan Jessica Alba makyajını da sade yapmayı tercih etmiş. Lila rengi elbisesi ile aynı tonlarda seçtiği çanta ve aksesuarları tenine ve saç rengine çok yakışmış.Bayıldım!

       

     

Ve Jessica Biel. Görür görmez Elie Saab elbisesiyle ona bayıldım. Komple dantelle bezeli elbisesinde bacak dekoltesine, eteğin ön kısmının dantelinin dilimli inmesi, sırt dekoltesiyle bence gecenin iyileri arasında. Sade saçı ve makyajıyla, elbisesine sadece sırtında kullandığı ince kolyesiyle duvağı eksik gelin edasında.Bence gecenin romantik kıyafetleri arasında.


         

 

           

  



Gecenin en cesur ismi ise Lea Michelle idi. Marchesa elbisesini Jimmy Choo ayakkabısıyla, Louraine Schwarz mücevherleriyle tamamlamış.


     

 

Sofia Vergara geceye Vera Wang elbisesiyle katılmış. Tenine ve saçına uygun tonda kullandığı elbisesiyle gecenin şıkları arasındaydı. Kolye kullanmayarak elbiseyi boğmaması, saçını doğal bırakması, makyajının sadeliği ile yine kendine yakışanı doğru seçmiş.  


    

  

Julien Macdonald tasarımı ile kırmızı halıya gelen Nicole Richie'nin elbisesinin sadeliği, kupları ve sırt dekoltesiyle dikkat çekti. Farklı tarzdaki at kuyruğuna ise bayıldım.


          

  


Dardan etek ucuna doğru genişleyen eteği ile karşımıza çıkan diğer isim ise Kate Beckinsale idi. Cavalli'den seçtiği elbisenin sade ama aynı zamanda ışıl ışıl olması ve bu elbiseye kolye kullanmaması çok hoşuma gitti. Zaten straplez kısmının kendince kıvrımlı ve işlemeli olması gçğüs bölgesini yeterince havalı gösteriyor ve kolye kullanarak bu etkiyi bozmaması  da isabetli bir karar. Beckinsale'de mücevherlerini Lorraine Schwartz'dan yana kullanmış. Sade saçı ve makyajıyla açıkçası kendisinin 38 yaşında olmasına şaşırmamak elde değil.

         

   

Ve bence gecenin bir kaç rüküşü... Madonna elbisesini Reem Acra'dan yana kullanmış. Göze ilk çarpan göğsünün fazla dar olması. Etek kısmına ise söyleyecek söz bulamadım.


Bir diğer rüküş ise Givency elbisesi ile Sarah Michelle Gellar. Belki de ilk görüldüğünde çok dikkat çekici ama sanırsınız Barok dönemlerden gelmiş gibi. Diğer zarif elbiselerin yanında gereksiz abartı duruyor.


             

Ve bizden bir  isim Meltem Cumbul.Ödül vermek için davet edilmesine rağmen sadece konuşmasını yapmasıyla sadece bizim değil dış basının da baya bir ilgisini çekti. Elbisesini Chloe'den yana kullanmış. Ayakkabısı Oscar de la Renta, clotch ise Temperly London. Sade kıyafeti tercih eden Meltem Cumbul için acaba çok mu sade bir kıyafetti. Yine de bizi orada temsil ederek hepimizi gururlandırdığı için kendisine teşekkür ederiz.



Gecenin sunucusu Elle Macpherson, Zac Posen imzalı kıyafetiyle büyüledi diyebilirim. Doğal bıraktığı saçlarına yine doğal yaptığı makyajı ile gayet şık görünüyor. Elbisenin üst kısmındaki detaylar ve eteğinin tüllerle hareketlendirildiği elbisesi tam deniz kızı havasında.

       

 



Yaz yaz bitmeyen kırmızı halıdan geriye kalanları ise sadece görsel olarak aşağıya ekliyorum.Oscar töreninde görüşmek üzere :)































 








                      

                                 

                             


                     

                     

                                               


















                           

                     







                         

                   

                           

                   



CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram