Chalayan/Mavi Koleksiyonu'nda Denim Teknoloji ile Buluştu!

Bugün lansmanı yapılan Hüseyin Çağlayan / Mavi Koleksiyonu Google+ dan canlı yayınlanarak farklı bir deneyim yaşatmış oldu.


Çağlayan 2013 Yaz Koleksiyonu için,  ”Mavi’nin olağanüstü bir denim kumaşı ve jean’lerinin vücutta mükemmel bir duruşu var. Lükse dayalı tasarım geçmişim ve inovasyon tutkumla yeni teknikler geliştirmeyi, vücudu denimle şekillendirip güzelleştiren, modern ve zarif bir koleksiyon tasarlamayı amaçladım.” dedi.


Enine ve boyuna esneyerek 360 derece konfor ve şıklık sunan premium denim kumaşı kullanılan özel koleksiyonda "shape shifting" tekniği ile bu özel bandajlar jeanlere farklı bir hava katmış.  Giyene güven ve rahatlık duygusu veren kumaşlar tercih edilmiş, koleksiyonda metalik yapıştırmalar ile cesur kesimler kullanılmış. File ve yapıştırmalar ise kasları ve bedeni güçlendirme görevi görüyor. Bantlar atletlerin sarma amaçlı, eklemleri desteklemek için kullanılan klasik bantlardan farklı olarak vücudun değişik bölgelerinde değişik gerginlik sağlayabiliyor. Chalayan ise bu teknolojiyi denime stratejik bir şekilde yerleştirmiş ve koleksiyonuyla buluşturmuş.


Chalayan yaratım sürecinde hangi kumaşları kullanacağına insan anatomisi, giysi ve kalıpları inceleyerek karar vermiş , daha sonra da teknoloji ile modayı birleştirebileceği kumaşları seçip fikirlerini yalınlaştırdıktan sonra koleksiyonu ortaya çıkarmış.

Skinny jean pantolonlar, şort, etek, elbise ve bluzların bulunduğu 20 parçadan oluşan tasarımlar Türkiye ’nin yanı sıra Mavi’nin Amerika , Kanada, Avrupa ve Rusya’daki mağazalarında satışa sunulacak.























CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram