Müzayedede bir Prenses! "Diana"

Londra'da Kerry Taylor Müzayede Evi'nde gerçekleşen satışta, Galler Prensesi'nin stilinizi tekrar hatırlıyoruz. İngiliz Kraliyet Ailesi'nin çıkardığı en büyük moda ikonu olan Prenses Diana'nın satışa çıkan tasarımlar, ölümünden birkaç ay önce bir hayır kurumuna bağışladığı kıyafetlerden oluşuyor. Bize 80'lerin ve 90'ların modasına dair en güzel örnekleri sunar nitelikte olan bu 10 elbise ağırlıklıklı olarak Catherine Walker, Zandra Rhodes ve Bruce Oldfield'e ait.


 Bu koyu yeşil kadife Victor Edelstein elbiseyi 1985 yılında bir aile davetinde giyildi. Elbisenin üzerinde, prensesin oğulları William ve Harry'den birine ait olduğu tahmin edilen bir el izi yer alıyor.


Yine Catherine Walker imzası taşıyan bu elbiseyi hem 1985 tarihli Back to The Future filminin Londra galasında, hem de Avustralya'ya gerçekleştirdiği bir resmi gezide giyildi.


Geleneksel hint işleme sanatından ilham alan Catherine Walker imzalı bu pembe ipek tuvalet, prensesin 1992'de Hindistan'a gerçekleştirdiği resmi gezi için seçtiği parçalar arasındaydı.


Zandra Rhodes imzalı bu beyaz şifon kokteyl elbisesi, Birtright Derneği'nin 1987 yılında Londra'da düzenlediği bir hayır davetinde giyildi.


Koyu lacivert olan Victor Edelstein elbiseyi 1985'te Beyaz Saray'da onuruna verilen yemekte giymiş ve John Travolta'yla dansetmişti.


Petrol yeşili payetli Catherine Walker tuvalet, Prenses Diana tarafından 1989 yılında Avusturya'ya gerçekleştirdiği resmi gezide giyildi.


Mario Testino'nun Kensington Sarayı'nda gerçekleştirdiği ünlü fotoğraf çekiminde Prenses Diana'nın üzerinde görülen siyah elbise, Catherine Walker imzalı ve boncuk işlemelerden oluşuyor.


Prenses, bu asimetrik kesimli fildişi ve pembe elbiseyi 1995'te Brezilya resmi gezisinde devlet başkanı tarafından düzenlenen bir kokteyl için tercih etmişti.


Bruce Oldfield imzalı bu uzun kollu siyah kadife elbise, Galler Prensesi tarafından hem Lord Snowdon'ın yaptığı resmi tablosunda, hem de Les Misérables müzikalinin 1985 tarihli galasında giyildi.


Galler Prensesi'nin önce Kore'ye gerçekleştirdiği resmi gezide, sonra da Steel Magnolias filminin galasında giydiği bu işlemeli bordo kadife elbise ve ceket takımı, yine Catherine Walker imzası taşıyor.

Kaynak: ELLE

CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram