İstanbul Fashion Week 3. Gün "Karma-2" S/S 2013

Karma defilelerden ikincisinin gerçekleştiği 3. günde karşımıza Selim Baklacı, Nil Kandemir ve Selma State çıktı. İlkbahar/Yaz koleksiyonlarının tanıtıldığı ve merakla beklenen tasarımlara göz atalım.

SELİM BAKLACI

Günlük hayatın vazgeçilmez parçalarını couture parçalarla birleştiren tasarımcı; ışıltıyı, kumaşlarında olduğu kadar yarattığı dokular ve döküm aksesuarlarında da bir bütün olarak ele almaktadır. İpek ve pamuğun belirgin bir şekilde yer aldığı koleksiyonda, el yapımı döküm ayakkabılar da işçiliği göz önüne sermekte. 














NİL KANDEMİR

"İki Kişilik Oda" koleksiyonuyla Karma-2 defilesinde karşımıza çıkan Nil Kandemir kendini "dramatik bir tasarımcı" olarak tanımlıyor. Transparan, kırılgan, soluk, şiirsel bir haleyle çevrili, görenleri gerçeklikten kopararak bir düş ülkesine götürürcesine özgün tasarımlardan oluşan koleksiyonda ipek, organze, tül ve şifon kumaşların ağırlıkta olduğunu görüyoruz. 















SELMA STATE

"Duality" ismini verdiği koleksiyonunu Grease müziği eşliğinde bize sunan tasarımcının en göze çarpan parçaları şapkaları idi.  Pastel ve toprak tonlarının ön planda olduğu koleksiyonda; uzun etekleri, göbeği açıkta bırakan kısa yelekleri yuvarlak çerçeveli gözlüklerle tamamlamış.

















Fotoğraflar için emeği geçen tüm basın mensubuna teşekkürler!

CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram