İstanbul Fashion Week "Karma-1" 2012 Kış

İstanbul Fashion Week ikinci gününe Nihan Peker-Beste Gürel-Tuba Benian'ın bulunduğu Karma-1 defilesi ile başladı. 

NİHAN PEKER

Yapay bir bilinçsizlik olarak adlandırdığı "Narkoz" ismini verdiği koleksiyonuyla ilk kişisel defilesini sergileyen Nihan Peker'in bu koleksiyonu daha önce sergilediği "Uyandırma Ayini" ve "Metabolizma"nın devamı niteliğinde. Narkozun yarattığı ölümle yaşam arasında kalmışlığı, tekrar yaşama dönüşünü iki temel renk siyah ve krem ile ifade eden tasarımcı, minimal çizgilerle, asimetrik dikiş ve ahşap aksesuar detayları ile yeni dokular oluşturarak tasarımlarını hareketlendirmiş. Uzun elbiseler ve altın renkli düğmeleriyle maskülen kişiliğe sahip koleksiyonunu dişileştirmiş.Şifon gömleklerin yer aldığı koleksiyonda ceket görünümlü elbiseler, yüksek belli pantolonlar göze çarpanlar arasında.


















TUBA BENİAN

"İçimizdeki Soylu" adını verdiği koleksiyonu ile karşımıza çıkan Tuba Benian koleksiyonunu masallardan ilham alarak hazırlamış. Siyah ve beyazın hakim olduğu koleksiyonda en çok dikkat çeken ise saç aksesuarları oldu.Omuz dekolteli parçaların, çiçek desenli işlemelerin, erkekler için hazırlanan renkli dev yakaların yer aldığı koleksiyonda, asimetrik dekolteli deri ceketler, pilili deri etekler, transparan yırtık paça pantolonlar yer alıyordu. Tuba Benian koleksiyonun tek mavi gece elbisesiyle ve Tuğçe Kazaz sunumuyla defilesini sonlandırdı.



















BESTE GÜREL


"Slowing Down" ismini verdiği koleksiyon ile karşımıza çıkan Beste Gürel ise, kadının kendi derinliklerini keşfetmek üzere çıktığı içsel yolculuğu anlatıyor. Değişen dış dünyayı kendi iç dünyamızda çözebilmenin, zamanla yarış içinde olduğumuz her an yavaşlayıp hayatı fark edebilmenin ve karşımızdakileri anlayabilmek için en başta kendimizi anlamanın hikayesi.

Mor, küf sarısı ve mavi gibi renklerden bej, pudra gibi aydınlık tonlara pastel geçişlerin dikkat çektiği koleksiyonda elbise, etek, pantolon, smoki, ceket ve kabanların; büzgü, pile, drape ve fitil detaylarıyla koyun kürkü, tiftik, yün, gabardin, özel baskı empirme şifon kumaşlar öne çıkıyor. Renkli vitray camlardan tasarlanan aksesuarlar ise koleksiyon için özel olarak tasarlanmış.











CONVERSATION

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram